vitalbix-pure-lucerne-met-product-10-2016

Ruokintasuositus Vitalbix Pure Lucerne+ (päivässä)
Tuomaan kuituja 50-100 g / 100 kg elopainoa kohti 250-500 g (500 kg hevoselle)
Tuomaan lisäproteiinia 100-500 g / 100 kg elopainoa kohti 500-2500 g (500 kg hevoselle)

Vitalbix Pure Lucerne+ sisältää suhteessa enemmän kalsiumia kuin fosforia. 1000g Pure Lucerne+ sisältää 16g kalsiumia ja 3g fosforia. Tuotteen kalsiumin ja fosforin suhdeluku on 5,3 / 1.
Suosittelemme täydentämään fosforiannosta (pellavansimeniä, vehnälesettä) kun annat yli 1 kg (noin 5 litraa) Vitalbix Pure Lucerne+ päivässä. Kuitenkin edellyttäen, että myös heinä sisältää suhteessa paljon kalsiumia.

Vitalbix Pure Lucerne+ lisää pureskelua ja syljen tuotantoa. Lisääntynyt syljen tuotanto ja vatsan pH-arvon tasapainoittaminen Vitalbix Pure Lucerne+ tuotteella voi auttaa ehkäisemään mahahaavan syntymistä ja hoitamaan jo olemassa olevaa mahahaavaa.

Suosittelemme Vitalbix Pure Lucerne+ annettavaksi yli 1-vuotiaille hevosille. Nuoret alle vuoden ikäiset hevoset eivät pysty hyödyntämään sinimailasen varsia. Kuidun koolla voi olla negatiivinen vaikutus mahan toimintaan.

Proteiinien tarve ilmaistaan hevosilla VREp: ssä (sulava raakaproteiini). Proteiinin tarve vaihtelee rodun, iän, sukupuolen ja muun muassa liikkumisasteen mukaan. Raskaassa liikutuksessa proteiinien tarve kasvaa. Nuoret, kasvavat hevoset, orit ja tiineet tammat tarvitsevat enemmän proteiineja. Koska jokaisella hevosella on yksilöllinen tarve proteiinille, on tärkeää seurata hevosen yleistä olemusta ja lihaskuntoa. Jos hevonen on lihakseton, ravinto saattaa sisältää liian vähän proteiineja.

Hevonen voi saada myös liikaa proteiineja. Liiallinen proteiini rasittaa munuaisia. Voit huomata tämän siitä, että hevonen virtsaa enemmän ja useammin kuin normaalisti. Pitkällä aikavälillä valkuaisen yliruokinta johtaa myös hevosen lihomiseen.

Suosittelemme Vitalbix Pure Lucerne+ yli 1-vuotiaille hevosille. Nuoret alle vuoden ikäiset varsat eivät pysty hyödyntämään sinimailasen varsia. Kuidun koolla voi olla negatiivinen vaikutus mahan toimintaan.

Terveellisen painon perustana on hyvälaatuinen karkearehu. Tämä tarkoittaa kuivaa heinää, esikuivattua heinää tai laidunnurmea. Usein ylipainoiset hevoset saavat liikaa karkearehua. Esimerkiksi, vapaa heinäruokinta sopii harvoin harrastehevosille. On tärkeää vähentää karkearehun määrää, lisätä liikuntaa ja poistaa ruokavaliosta kaikki ylimääräinen. Karkearehun syönnin rajoittaminen on myös tärkeää, varmistaen kuitenkin, että hevosta ei koskaan jätetä ilman karkearehua 4-6 tuntia pidemmäksi ajaksi. Lisäksi on tärkeää, että hevosen paino ei laske liian nopeasti. Hyvä valinta ylipainoiselle hevoselle on Vitalbix Daily Complete, ja lisänä jokaiseen ruokintakertaan Vitalbix-mittakupillinen Pure Lucerne+, joka lisää pureskelua ja syljen eritystä. Älä anna hevoselle mitään ylimääräistä, kuten porkkanoita, omenoita tai muita paljon tärkkelystä ja sokereita sisältäviä tuotteita. Syötä hevosellesi hyvälaatuista heinää / esikuivattua rehua, mutta matalalla energiapitoisuudella.

Liian suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus ravinnossa voi aiheuttaa häiriöitä hevosen suoliston toiminnassa. Tämä vähentää ravintoaineiden imeytymistä. Vähennä tai poista ravinnosta korkean tärkkelys-ja sokeripitoisuuden sisältävät tuotteet, kuten herkut ja perinteiset myslit. Yhdistä useita Vitalbix-tuotteita saadaksesi paras mahdollinen lopputulos:
– Vitalbix Daily Complete sisältää tarvittavat vitamiinit, mineraalit ja aminohapot
– Vitalbix Pure Lucerne+ tuo lisää kuituja ruokintaan

Terveellisen painon perustana on hyvälaatuinen karkearehu. Tämä tarkoitaa kuivaa heinää, esikuivattua heinää tai laidunnurmea. Varmista, että hevosella on rajoittamaton pääsy karkearehulle. Vältä hetkiä, jolloin hevonen on ilman karkearehua. Monissa tapauksissa alipainon syy on riittämätön karkearehun saanti.

Onko hevosesi saanut rajoittamattomasti hyvälaatuista karkearehua eikä siltikään ole tavoitepainossa? Hevonen kannattaa tutkituttaa eläinlääkärillä terveysongelmien kuten esimerkiksi vitamiinien ja kivennäisaineiden puutostilojen, mahahaavan, matojen, suolen toiminnan ongelmien ja maksan tai munuaisten vajaatoiminnan poissulkemiseksi.

Liian suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus ravinnossa voivat häiritä hevosen suoliston toimintaa. Tämä vähentää rehun ravintoaineiden imeytymistä. Rajoita tai jätä pois korkealla tärkkelys- ja sokeripitoisuudella varustetut rehut, kuten viljatuotteet ja perinteiset myslit. Yhdistä useita Vitalbix-tuotteita saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen:
– Vitalbix Daily Complete tai Vitalbix Active+ vitamiinien ja ja kivennäisaineiden tarpeeseen (Active+ on enemmän kaloreita)
– Vitalbix Nutrimash stimuloi tervettä suoliston toimintaa ja sisältää B-vitamiineja
– Vitalbix Pure Lucerne+ lisää kuituja ja proteiineja
– Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E hyvien kaloreiden lähteenä

Kiinnostuin Vitalbix rehusarjasta, koska kilpahevosellani  oli ongelmia aineenvaihdunnassa, sekä suorituskyky oli epätasaista. Olin etsinyt ratkaisua hyvinvoinnin parantamiseen jo jonkin aikaa. Tasapainoinen ruokinta oli haastavaa, koska tärkkelys- ja sokeripitoiset rehut aiheuttivat “tukkoisuutta”. Kilpahevosena se tarvitsi kuitenkin energiaa suorittaakseen riittävän hyvällä tasolla.

Valitsin hevosilleni Vitalbix rehusarjan, koska haluan että kilpahevoseni ovat hyvinvoivia ja suorittavat tasaisesti. Lisäksi valintaani vaikutti suuresti Vitalbix rehusarjan pienet syöttömäärät. Vitalbix Active+ on valintani jokaiselle kilpahevoselleni, jonka ruokintaan voin vaikuttaa. Lisäksi käytän hevosten yksilöllisten tarpeiden mukaan Vitalbix NutriMash, Vitalbix Pure Luserne+, Vitalbix NutriMash ja Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E tuotteita.

Vitalbix Healthy Horse Treats makupalat ovat hevosten mielestä todella herkullisia! Kaikilta hevosiltani vahva suositus näille terveellisille makupaloille.

Mari Levänen

Osta Vitalbix Pure Lucerne+ helposti verkkokaupasta!

Ravintoaine Määrä / kg
Sulava energia (DE) 8,9MJ
Muuntokelpoinen energia (ME) 7,2MJ
Nettoenergia (EWpa) 0,58
Raakavalkuainen 157 g (15.7 %)
Sulava raakavalkuainen (SRV) 112 g (11,2 %)
Raakarasva 56 g (5,6 %)
Raakakuitu 250 g (25 %)
Raakatuhka 92 g (9,2 %)
Sokeri(vain sinimailasesta) 2,8 %
Tärkkelys 2,4 %
Kalsium 16g (1,6 %)
Fosfori 3g (0,3 %)
Magnesium 2,6g
Kalium 20 g
Natrium 1g
Seleeni 0,3 mg