vitalbix-linseed-oil-met-product-10-2016

Ruokintasuositus Vitalbix Linseed Oil (päivässä)
Talvikaudella 10-20 ml / 100kg elopainoa kohti 50-100 ml (500 kg hevoselle)
Kesäihottumaiselle 20 ml / 100 kg elopainoa kohti 100 ml (500kg hevoselle)
Nivelongelmiin 20 ml / 100 kg elopainoa kohti 100 ml (500 kg hevoselle)
Aineenvaihduntaongelmiin 20 ml / 100 kg elopainoa kohti 100 ml(500 kg hevoselle)
Extra energiaa 30-60 ml / 100kg elopainoa kohti 150-300 ml (500 kg hevoselle)

Hevosten elintoiminnoille on erittäin tärkeää, että öljyssä on oikeat mittasuhteet. Perinteisesti käytettävä auringonkukkaöljy sisältää runsaasti omega 6-rasvahappoja ja vähän omega 3-rasvahappoja, kun taas hevoset tarvitsevat enemmän omega 3 kuin omega 6 -rasvahappoja. Hevosille usein suositeltava suhde omega-3 ja omega-6 on 2-5: 1. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E sisältää noin 58% omega-3 ja noin 15% omega-6, joten se on pitoisuuksiltaan suositusten mukainen. Vääristynyt suhde, kuten auringonkukkaöljyssä, voi johtaa lisääntyneeseen tulehdustoimintaan, hyperaktiiviseen immuunijärjestelmään ja alentuneeseen hedelmällisyyteen. Vain oikein ruokittuna hevonen saa kaiken tarvittavan hyödyn ravinnosta, kuten kiiltävän karvan, paremman hedelmällisyyden ja paremman vastustuskyvyn.

Vitalbix Linseed Oil + E-vitamiini on erinomainen energianlähde hevoselle. Optimaalinen omega-rasvahappojen suhde takaa, että hevosen ruokinta pysyy tasapainoisena.

Rasvat (öljy) tarjoavat runsaasti kaloreita (2-3 kertaa niin paljon kuin sokeri / tärkkelys) ja lisäksi energia vapautuu hitaasti. Öljy soveltuu erittäin hyvin energian lähteeksi, esimerkiksi hermostuneille hevosille tai suoritukseen kestävyyttä tarvitseville hevosille. Nopeasti vapautuva energia, kuten tärkkelys (jyvät), voi tehdä hevosista hyvin hermostuneita ja helposti kuumenevia.

Kun käytät öljyä energianlähteenä on tärkeää, että annat sitä riittävästi. Öljyn syöttämisen aloitus tulee tehdä rauhallisesti. Aloita antamalla 1-2 pumppausta päivässä ja nosta hiljalleen haluttuun määrään asti.

Kiinnostuin Vitalbix rehusarjasta, koska kilpahevosellani  oli ongelmia aineenvaihdunnassa, sekä suorituskyky oli epätasaista. Olin etsinyt ratkaisua hyvinvoinnin parantamiseen jo jonkin aikaa. Tasapainoinen ruokinta oli haastavaa, koska tärkkelys- ja sokeripitoiset rehut aiheuttivat “tukkoisuutta”. Kilpahevosena se tarvitsi kuitenkin energiaa suorittaakseen riittävän hyvällä tasolla.

Valitsin hevosilleni Vitalbix rehusarjan, koska haluan että kilpahevoseni ovat hyvinvoivia ja suorittavat tasaisesti. Lisäksi valintaani vaikutti suuresti Vitalbix rehusarjan pienet syöttömäärät. Vitalbix Active+ on valintani jokaiselle kilpahevoselleni, jonka ruokintaan voin vaikuttaa. Lisäksi käytän hevosten yksilöllisten tarpeiden mukaan Vitalbix NutriMash, Vitalbix Pure Luserne+, Vitalbix NutriMash ja Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E tuotteita.

Vitalbix Healthy Horse Treats makupalat ovat hevosten mielestä todella herkullisia! Kaikilta hevosiltani vahva suositus näille terveellisille makupaloille.

Mari Levänen

Osta Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E helposti verkkokaupasta!

Ravintoaine Määrä
Raakarasva 99%
Raakakuitu <0,1%
Raakavalkuainen <0,1%
Raakatuhka <0,1%
Energia 37 MJ/kg
Omega 3  ca 58%
Omega 6  ca 15%
Omega 9  ca 18%