vitalbix-daily-complete-met-product-10-2016

Ruokintasuositus Vitalbix Daily Complete (päivässä)
Joutilas 50 g/ 100 kg elopainoa kohti 250 g (hevonen 500 kg)
Kevyt työ 60 g / 100 kg elopainoa kohti 300 g (hevonen 500 kg)
Keskiraskas työ 70 g / 100 kg elopainoa kohti 350 g (hevonen 500 kg)
Raskas työ 80 g / 100 kg elopainoa kohti 400 g (hevonen 500 kg)
Erittäin raskas työ 90 g / 100 kg elopainoa kohti 450 g (hevonen 500 kg)

Onko hevosesi saanut aikaisemmin käyttösuositusta vähemmän väkirehuja? Siinä tapauksessa hevosesi saattaa kärsiä vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteista. Näiden puutteiden täydentämiseksi suosittelemme, että käytät Vitalbix Daily Completea ensimmäisten 8 viikon ajan suuremmalla annostuksella. Vaadittu annostus riippuu hevosen terveydentilasta ja liikunnan määrästä. Onko hevosesi saanut käyttösuosituksen mukaisesti väkirehuja ja silti eläinlääkäri on todennut verikokeissa puutteita ravintoarvoissa? Myös tällöin voi olla hyödyllistä (tilapäisesti) lisätä annostusta.

Jos kaipaat parempaa suorituskykyä ja haluat lisätä hevosesi energian määrää, täydennä Vitalbix Daily Complete -annosta kuitupitoisella Vitalbix Active+ myslillä. Vitalbix Active+ sisältää Vitalbix Daily Completen tavoin vitamiineja ja mineraaleja (24%).

Esimerkiksi, jos käytät yleensä 350 grammaa Vitalbix Daily Completea päivässä, anna 230 grammaa Vitalbix Daily Completea ja 500 grammaa Active+.  Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja Vitalbix Active +: sta.

Vitalbix Daily Completessa on hyvin alhainen tärkkelys- ja sokeripitoisuus, sillä ei ole negatiivisia vaikutuksia mahassa olevaan pH-arvoon ja sitä voidaan turvallisesti käyttää hevosille, joilla on mahahaava. Voit antaa lisäksi Vitalbix Pure Lucerne+ tuomaan lisää kuituja ruokavalioon. Lucerne stimuloi pureskelua ja syljeneritystä ja sillä on positiivinen vaikutus mahan pH-arvoon. Onko hevosellesi diagnosoitu mahahaava? Jaa Vitalbix Daily Complete ja Vitalbix Pure Lucerne+ annettavaksi 2–3 annoksena päivän aikana. Vatsan ja suoliston toiminnan tukemiseksi voit lisätä myös Vitalbix NutriMash:ia päivittäiseen ruokavalioon.

Vitalbix Daily Complete on alhaisen energia- ja kalorimäärän ansiosta erittäin sopiva hevosille, joilla on ylipainoa. Rajoitetulla karkearehulla pidettävä ylipainoinen hevonen tarvitsee ravintoaineiden saannin takaamiseksi hieman suuremman päiväannoksen Daily Completea. Anna ylipainoiselle hevoselle noin 10-30 grammaa yli päiväsuosituksen 100 painokiloa kohden (500kg hevoselle 50-150 grammaa päivässä).

Syötä hevosellesi  hyvälaatuista heinää / esikuivattua rehua, mutta matalalla energiapitoisuudella. Osan heinästä voi korvata oljella. Suosittelemme korvamaan oljella heinäruokinnasta enintään 2 kg päivässä (500 kg hevosella).

Rajoita laiduntamisen määrää. Tuoreessa ruohossa on korkea energiasisältö eikä siksi sovi lihaville hevosille. Voit rajoittaa syöntiä käyttämällä ruohomaskia laitumella tai antamalla tuoreheinää slowfeeding-verkosta.

Anna hevoselle kuiva-ainetta noin 1,2% ruumiinpainosta (vähintään 1%). 500 kg: n hevoselle sopiva määrä kuiva-ainetta on 6 kg. Keskimäärin kuivaheinää syötät noin 7 kg ja esikuivattua noin 9 kg päivässä. Kun hevosen paino on laskenut normaaliksi, voit kasvattaa kuiva-aineen määrää hitaasti 1,5-1,7%.

Hevosen saadessa vähemmän karkearehua syntyy helposti proteiinien puute. Puutos johtaa ylimääräisen rasvan palamisen sijaan lihasten menetykseen. Korvaa 0,5 – 2 kg heinästä Vitalbix Pure Lucerne+: lla lihasten menetyksen estämiseksi.

Huomio, että hevonen voi menettää jopa 1% painostaan viikossa. 500 kg painava hevonen saa menettää korkeintaan 5 kg viikossa. Käytännössä laihtuminen tapahtuu kuitenkin hieman hitaammin. Tämä tarkoittaa, että sinun on sitouduttava kuukausia hevosen painonpudotukseen.

Terveellisen painon perustana on hyvälaatuinen karkearehu. Tämä tarkoittaa kuivaa heinää, esikuivattua heinää tai laidunnurmea. Varmista, että hevosella on rajoittamaton pääsy karkearehulle. Vältä hetkiä, jolloin hevonen on ilman karkearehua. Monissa tapauksissa alipainon syy on riittämätön karkearehun saanti.

Onko hevosesi saanut rajoittamattomasti hyvälaatuista karkearehua eikä siltikään ole tavoitepainossa? Hevonen kannattaa tutkituttaa eläinlääkärillä terveysongelmien kuten esimerkiksi vitamiinien ja kivennäisaineiden puutostilojen, mahahaavan, matojen, suolen toiminnan ongelmien ja maksan tai munuaisten vajaatoiminnan poissulkemiseksi.

Liian suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus ravinnossa voivat häiritä hevosen suoliston toimintaa. Tämä vähentää rehun ravintoaineiden imeytymistä. Rajoita tai jätä pois korkealla tärkkelys- ja sokeripitoisuudella varustetut rehut, kuten viljatuotteet ja perinteiset myslit. Yhdistä useita Vitalbix-tuotteita saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen:
– Vitalbix Daily Complete tai Vitalbix Active+ vitamiinien ja ja kivennäisaineiden tarpeeseen (Active+ on enemmän kaloreita)
– Vitalbix Nutrimash stimuloi tervettä suoliston toimintaa ja sisältää B-vitamiineja
– Vitalbix Pure Lucerne+ lisää kuituja ja proteiineja
– Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E hyvien kaloreiden lähteenä

Lisää Vitalbix Daily Complete annokseen kuituja Vitalbix Pure Lucerne+  tai Vitalbix Active+ tuotteista. Lucerne stimuloi pureskelu- ja syljentuotantoa ja estää hevosta syömästä liian nopeasti.

Olen ollut todella tyytyväinen Vitalbixin rehuihin! Kilpahevoseni Jarl on käyttänyt Vitalbixin rehuja kesästä 2018 asti. On tosi hyvä että Daily Completea ei tarvitse syöttää kovin suurta määrää saadakseen kaiken tarvittavan, varsinkin kun alkuperäisrotuiselle hevoselle heinässäkin on jo helposti liian paljon energiaa. Hammastarkastuksessakin todettiin että rehua ja hammaskiveä kertyy huomattavasti vähemmän suuhun kuin aikaisemmin. Käytän Jarlin ruokinnassa Daily Completen lisäksi NutriMashia, jonka avulla saan Jarlin juomaan hyvin myös kilpailupaikalla.

Jarl rakastaa Vitalbixin terveellisiä makupaloja!

Veera Sirén - Jarl frá MiðFossum

Osta Vitalbix Daily Complete helposti verkkokaupasta!

Analyysi kiloa kohden:

Ravintoaine Määrä
Nettoenergia (EWPa) 0,58
Raakavalkuainen 137 g
Sulava raakavalkuainen (SRV) 113 g
Raakarasva 50 g
Raakakuitu 209 g
Raakatuhka 171 g
Sokeri 30 g (3,0%)
Tärkkelys 27 g (2,7%)
Kalsium 17 g
Fosfori 7,5 g
Magnesium 20 g
Kalium 17 g
Natrium 16 g
Lysiini 12 g
Metioniini + Kystiini 4,3 g
Theoniini 6,5 g
Tryptofaani 2 g
Rauta* 374 mg
Kupari* 408 mg
Sinkki* 1525 mg
Mangaani* 329 mg
Seleeni* 3,0 mg
A-vitamiini (3a672a) 60.000 IE
D3-vitamiini (E671) 13.000 IE
E-vitamiini (3a700) 2.500 IE
C-vitamiini 500 mg
Biotiini (3a880) 5000 mcg
Kupari (E4) 400 mg
Mangaani (E5) 300 mg
Sinkki (3b605) 1500 mg
Orgaaninen seleeni (3b8.10) 2,4 mg