Ruokintasuositus päivässä
Kevyt työ 240g 100kg elopainoa kohti 1,2 kg (500 kg hevoselle)
Keskiraskas työ 280g 100kg elopainoa kohti 1,4 kg (500 kg hevoselle)
Raskas työ 320g 100kg elopainoa kohti 1,6 kg (500 kg hevoselle)
Erittäin raskas työ 380g 100kg elopainoa kohti 1,9 kg (500 kg hevoselle)

Vitalbix Active+ on erittäin sopiva hermostuneille ja “kuumille” hevosille. Active+ sisältää vain 8% tärkkelystä ja 3% sokeria, siinä on korkea kuitupitoisuus (22%) ja hyviä rasvoja (8,5%). Tämän ansiosta Active+ antaa hitaasti ja tasapainoisesti vapautuvaa energiaa. Active+: lla on alhainen glykeeminen indeksi ja sillä on vähäinen vaikutus verensokeriin.

Pyydä ilmainen ruokintasuositus!

Lihasongelmien hoidossa on tärkeää oikeanlainen ruokavalio, jossa on alhainen tärkkelys- ja sokeripitoisuus, riittävästi kuituja ja tasapainoisesti vitamiineja ja mineraaleja. Vitalbix tuotteita voi syöttää turvallisesti kaikille hevosille, myös kaviokuumetta sairastaville tai hevosille joilla on lihasongelmia.

Yhdistä useita Vitalbix-tuotteita saadaksesi optimaalinen tulos:

  • Vitalbix Daily Complete tai Vitalbix Active+ vitamiinien ja mineraalien tarpeiden täyttöön. Onko hevonen kevyemmällä käytöllä? Valitse silloin Vitalbix Daily Complete. Onko hevonen rankassa liikutuksessa ja tarvitset lisäenergiaa? Valitse sitten Vitalbix Active+ tai yhdistelmä Vitalbix Active+ ja Vitalbix Daily Complete. Aloita Active+ syöttäminen antamalla 50% suositellusta annoksesta ja nosta hitaasti tavoiteltuun määrään.
  • Vitalbix Pure Lucerne+ lisäkuitua ja proteiinia (annos riippuu proteiinin tarpeesta).
  • Vitalbix Linseed Oil + E-vitamiini, sisältää omega-3-rasvahappoja ja vapauttaa tasaisesti energiaa. Öljy on turvallinen energianlähde (annos riippuu energian tarpeesta).
  • Vitalbix NutriMash lisäravinnoksi, kun hevosella on taipumus alipainoisuuteen tai nirsoiluun.

Vitalbix Daily Complete ja Active+ sisältävät suuren annoksen E-vitamiinia ja magnesiumia lihasten hyvinvoinnille.

Pyydä ilmainen ruokintasuositus!

Onko hevosesi saanut aikaisemmin käyttösuositusta vähemmän väkirehuja tai vitamiini- ja kivennäisvalmisteita? Siinä tapauksessa hevosesi saattaa kärsiä vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteista. Näiden puutteiden täydentämiseksi suosittelemme, että käytät Vitalbix Daily Completea ensimmäisten 8 viikon ajan suuremmalla annostuksella. Vaadittu annostus riippuu hevosen terveydentilasta ja liikunnan määrästä. Onko hevosesi saanut käyttösuosituksen mukaisesti väkirehuja ja silti eläinlääkäri on todennut verikokeissa puutteita ravintoarvoissa? Myös tällöin voi olla hyödyllistä (tilapäisesti) lisätä annostusta.

Vitalbix Active+:ssa on hyvin alhainen tärkkelys- ja sokeripitoisuus, sillä ei ole negatiivisia vaikutuksia vatsan pH-arvoon ja sitä voidaan turvallisesti käyttää hevosille, joilla on mahahaava. Voit antaa lisäksi Vitalbix Pure Lucerne+ tuomaan lisää kuituja ruokavalioon. Lucerne stimuloi pureskelua ja syljeneritystä ja sillä on positiivinen vaikutus mahan pH-arvoon. Onko hevosellesi diagnosoitu mahahaava? Jaa Vitalbix Active+ ja Vitalbix Pure Lucerne+ annettavaksi 2-3 annoksena päivän aikana. Vatsan ja suoliston toiminnan tukemiseksi voit lisätä myös Vitalbix NutriMash:ia päivittäiseen ruokavalioon.

Vitalbix Daily Complete on soveltuvampi rehu ylipainoisen hevosen ruokintaan matalan kaloripitoisuutensa ansiosta.

Ylipainoiselle hevoselle sopiva päiväannos Active+ on noin puolet suositellusta päiväannoksesta. Korvaa puolet päiväannoksesta Vitalbix Daily Complete tuotteella vitamiinien ja mineraalien riittävän saannin takaamiseksi. Vitalbix Active+ sisältää 24% Vitalbix Completen vitamiini- ja mineraalipitoisuuksista. 500 grammaa Active+ vastaa määrissä 120 grammaa Daily Completea.

Vitalbix Daily Complete on alhaisen energia- ja kalorimäärän ansiosta erittäin sopiva hevosille, joilla on ylipainoa. Rajoitetulla karkearehulla pidettävä ylipainoinen hevonen tarvitsee ravintoaineiden saannin takaamiseksi hieman suuremman päiväannoksen Daily Completea. Anna ylipainoiselle hevoselle noin 10-30 grammaa yli päiväsuosituksen 100 painokiloa kohden (500kg hevoselle 50-150 grammaa päivässä).

Syötä hevosellesi hyvälaatuista heinää / esikuivattua rehua, mutta matalalla energiapitoisuudella. Osan heinästä voi korvata oljella. Suosittelemme korvamaan oljella heinäruokinnasta enintään 2 kg päivässä (500 kg hevosella).

Rajoita laiduntamisen määrää. Tuoreessa ruohossa on korkea energiasisältö eikä siksi sovi lihaville hevosille. Voit rajoittaa syöntiä käyttämällä ruohomaskia laitumella tai antamalla tuoreheinää slowfeeding-verkosta.

Anna hevoselle kuiva-ainetta noin 1,2% ruumiinpainosta (vähintään 1%). 500 kg: n hevoselle sopiva määrä kuiva-ainetta on 6 kg. Keskimäärin kuivaheinää syötät noin 7 kg ja esikuivattua noin 9 kg päivässä. Kun hevosen paino on laskenut normaaliksi, voit kasvattaa kuiva-aineen määrää hitaasti 1,5-1,7%.

Hevosen saadessa vähemmän karkearehua syntyy helposti proteiinien puute. Puutos johtaa ylimääräisen rasvan palamisen sijaan lihasten menetykseen. Korvaa 0,5 – 2 kg heinästä Vitalbix Pure Lucerne+: lla lihasten menetyksen estämiseksi.

Huomio, että hevonen voi menettää jopa 1% painostaan viikossa. 500 kg painava hevonen saa menettää korkeintaan 5 kg viikossa. Käytännössä laihtuminen tapahtuu kuitenkin hieman hitaammin. Tämä tarkoittaa, että sinun on sitouduttava kuukausia hevosen painonpudotukseen.

Terveellisen painon perustana on hyvälaatuinen karkearehu. Tämä tarkoitaa kuivaa heinää, esikuivattua heinää tai laidunnurmea. Varmista, että hevosella on rajoittamaton pääsy karkearehulle. Vältä hetkiä, jolloin hevonen on ilman karkearehua. Monissa tapauksissa alipainon syy on riittämätön karkearehun saanti.

Onko hevosesi saanut rajoittamattomasti hyvälaatuista karkearehua eikä siltikään ole tavoitepainossa? Hevonen kannattaa tutkituttaa eläinlääkärillä terveysongelmien kuten esimerkiksi vitamiinien ja kivennäisaineiden puutostilojen, mahahaavan, matojen, suolen toiminnan ongelmien ja maksan tai munuaisten vajaatoiminnan poissulkemiseksi.

Liian suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus ravinnossa voivat häiritä hevosen suoliston toimintaa. Tämä vähentää rehun ravintoaineiden imeytymistä. Rajoita tai jätä pois korkealla tärkkelys- ja sokeripitoisuudella varustetut rehut, kuten viljatuotteet ja perinteiset myslit. Yhdistä useita Vitalbix-tuotteita saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen:
– Vitalbix Daily Complete tai Vitalbix Active+ vitamiinien ja ja kivennäisaineiden tarpeeseen (Active+ on enemmän kaloreita)
– Vitalbix Nutrimash stimuloi tervettä suoliston toimintaa ja sisältää B-vitamiineja
– Vitalbix Pure Lucerne+ lisää kuituja ja proteiineja
– Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E hyvien kaloreiden lähteenä

Lisää Vitalbix Active+ annokseen lisäkuituja Vitalbix Pure Lucerne+ tuotteesta. Lucerne lisää pureskelu- ja syljentuotantoa ja estää hevosta syömästä liian nopeasti.

Kiinnostuin Vitalbix rehusarjasta, koska kilpahevosellani  oli ongelmia aineenvaihdunnassa, sekä suorituskyky oli epätasaista. Olin etsinyt ratkaisua hyvinvoinnin parantamiseen jo jonkin aikaa. Tasapainoinen ruokinta oli haastavaa, koska tärkkelys- ja sokeripitoiset rehut aiheuttivat “tukkoisuutta”. Kilpahevosena se tarvitsi kuitenkin energiaa suorittaakseen riittävän hyvällä tasolla.

Valitsin hevosilleni Vitalbix rehusarjan, koska haluan että kilpahevoseni ovat hyvinvoivia ja suorittavat tasaisesti. Lisäksi valintaani vaikutti suuresti Vitalbix rehusarjan pienet syöttömäärät. Vitalbix Active+ on valintani jokaiselle kilpahevoselleni, jonka ruokintaan voin vaikuttaa. Lisäksi käytän hevosten yksilöllisten tarpeiden mukaan Vitalbix NutriMash, Vitalbix Pure Luserne+, Vitalbix NutriMash ja Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E tuotteita.

Vitalbix Healthy Horse Treats makupalat ovat hevosten mielestä todella herkullisia! Kaikilta hevosiltani vahva suositus näille terveellisille makupaloille.

Mari Levänen

Osta Vitalbix Active+ helposti verkkokaupasta!

Ravintoaine Määrä / kg
Sulava energia (DE) 11MJ
Muuntokelpoinen energia (ME) 9,5MJ
Nettoenergia (EWPa) 0,85
Sulava raakavalkuainen (SRV) 84 g (8,4%)
Raakavalkuainen 110 g (11%)
Raakarasva 85 g (8,5%)
Raakakuitu 220 g (22%)
Raakatuhka 91 g (9,1%)
Sokeri 3,0%
Tärkkelys 8,0%
Kalsium 9,6 g
Fosfori 5,5 g
Magnesium 6,2 g
Natrium 5,5 g
Kalium 14 g
Lysiini 6,5 g
Metioniini + Kystiini 3,9 g
Theoniini 5,1 g
Tryptofaani 1,6 g
Rauta* 254 mg
Kupari* 110 mg
Sinkki* 415 mg
Mangaani* 107 mg
Seleeni*  0,84 mg
A-vitamiini (3a672a) 15.750 IE
D3-vitamiini (E671) 3.415 IE
E-vitamiini (3a700) 1.000 IE
B1-vitamiini 50 mg
B2-vitamiini 19 mg
B3-vitamiini 63 mg
B4-vitamiini 500 mg
B5-vitamiini 29 mg
B6-vitamiini 19 mg
B9-vitamiini 63 mg
B12-vitamiini 750 mcg
Biotiini (3a880) 1.315 mcg
Kupari (E4) 105 mg
Mangaani (E5) 78 mg
Sinkki (3b605) 395 mg
Orgaaninen seleeni (3b8.10) 0,63 mg