Onko sinulla vaikeuksia rakentaa hevosellesi sopiva ruokinta? Ohjeemme tekevät siitä erittäin helppoa!

VAIHE 1

Riittävästi karkearehua

VAIHE 2

Vitamiinit & mineraalit

VAIHE 3

Lisää energiaa

VAIHE 4

Lisää proteiineja

VAIHE 5

Omega- rasvahappoja

VAIHE 6

Tukemaan ruokintaa

Terveellisen ruokavalion perusta koostuu hyvälaatuisesta karkearehusta (kuivaa tai esikuivattua heinää ja tuoretta ruohoa). Kunkin rehutyypin sopiva käyttömäärä määritetään kuiva-aineen perusteella.

Suositeltava annos kuiva-ainetta on 1,2-2 kg / 100 kg elopainoa kohden päivässä. Alkuperäisrodut kuten suomenhevoset, islanninhevoset, vuonohevoset, shetlanninponit jne. tarvitsevat yleensä vähemmän karkearehua kuin lämminveriset hevoset. Ylipainoiselle hevoselle tulee syöttää matalaravinteista heinää. Rajoita syömisen kestoa, sillä hevonen voi syödä noin 4-5 kg heinää tunnissa! Hevoselle, joka on liian laiha syötetään ravinnerikkaampaa heinää, eli lehtevää, ohutvartista, mieluiten ensimmäisen sadon heinää tai esikuivaa.

Muista, että esikuivattu heinä ei saa haista happamalle ja sen tulee olla melko kuivaa. Esikuivattu heinä on hevosista yleensä parempaa, mutta suosittelemme käyttämään kuivaheinää ja esikuivattua/tuoretta laidunruohoa yhdistelmänä. Jaa karkearehu annettavaksi tasaisesti pitkin vuorokautta (enintään 6 tunnin jakso ilman karkearehua). Käytä slowfeeding-verkkoa, jos hevonen on ylipainoinen tai syö ahneesti. Analysoimalla heinäsi tiedät, mitä hevosesi tarvitsee.

Luonnossa hevosella on runsaasti erilaisia ruohoja, kasveja ja yrttejä, joita se syö saadakseen tarvittavat ravintoaineet. Viljellyt laitumet ovat kuitenkin yksipuolisia kasvillisuuden kannalta ja maaperät ovat usein liian köyhiä, joten hevonen ei saa laitumelta kaikkia olennaisia ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja rasvahappoja.

Keskeisten ravintoaineiden puute tai epätasapaino voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa suuresti hevosen yleiseen terveyteen. Vitalbixin tuotteilla voit täydentää turvallisesti karkearehun ravintoaineiden puutteita luonnollisella ja vastuullisella tavalla.

Valitse Vitalbix Daily Complete tai Vitalbix Active+ täydentämään hevosesi ruokintaa. Käytä tarvittaessa muita Vitalbix-tuotteita hevosesi erityistarpeisiin.

Tarvitseeko hevosesi lisää energiaa? Anna hevosellesi kuitupitoista Vitalbix Active+ mysliä, joka on suunniteltu urheiluhevosten tarpeisiin.

Vitalbix Active+ sisältää runsaasti kuituja (22%), rasvoja (8,5%) ja vain vähän tärkkelystä ja sokereita. Kuitupitoinen mysli tuottaa terveellistä, hitaasti vapautuvaa energiaa. Active+ on ravinnepitoisuuksiltaan paremmin tasapainoitettu kuin tavalliset urheiluhevosten myslit, minkä ansiosta sitä tarvitsee antaa 500kg hevoselle vain n. 1,2-1,9 kg päivässä. Vitalbix Active+ sopii hyvin hevosille, jotka kuumenevat helposti tai ovat hermostuneita. Active+ auttaa ehkäisemään ruoansulatusongelmia, kuten ähkyjä ja mahahaavaa.

Jos hevosesi tarvitsee vähemmän energiaa voit korvata osan Vitalbix Active+ päiväannoksesta Vitalbix Daily Complete tuotteella. Esimerkiksi, syöttäessäsi 500kg painavalle hevoselle Active+ noin 500g päivässä korvaa puuttuva päiväannoksen osuus antamalla noin 200g Vitalbix Daily Complete:a.

Reguliere sportmuesli = Tavalliset urheiluhevosten myslit
Lichte arbeld= Kevyt työ
Matige arbeld= Keskiraskas työ
Zware arbeid= Raskas työ
Voeradvies per dag = Ruokintasuositus päivässä
Paard 500kg = 500kg hevoselle

Seuraavissa tapauksissa suosittelemme lisäämään proteiinia ruokintaan:

 • Kun karkearehussa on suhteellisen alhainen proteiinimäärä
 • Raskas liikutus (Proteiinin tarve lisääntyy, kun hevonen liikkuu enemmän)
 • Nuorille, kasvaville hevosille (Hyvää kehitystä varten hevosesi tarvitsee riittävästi proteiineja)
 • Vanhoille hevosille (Riittävä proteiinin saanti auttaa estämään lihasmassan menetystä)
 • Tiineille tammoille ja varsoille (Kasvuun)

Lisää proteiinia ruokintaan antamalla Vitalbix Pure Lucerne+ valmistetta. Vitalbix Pure Lucerne+ sisältää runsaasti proteiineja, kuitua, ja aminohappoja, jotka ovat välttämättömiä monille elintoiminnoille ja ovat tärkeitä rakennettaessa ja ylläpidettäessä lihasmassaa. Riittävä proteiinien saanti on tärkeää myös hyvän vastustuskyvyn, terveen ihon ja vahvojen kavioiden kannalta.

Lisää Vitalbix Linseed Oil + vitamin-E päivittäiseen ruokavalioon:

 • Laidunkauden ulkopuolella tai kun laiduntaminen on rajoitettua
  Kuivaheinästä ja esikuivatusta omega-rasvahapot haihtuvat pois
 • Jos hevosellasi on metabolinen oireyhtymä, kaviokuume, nivelongelmia, hengitysvaikeuksia, vähentynyt vastustuskyky tai kesäihottuma
  Omega-3-rasvahapot ovat anti-inflammatorisia ja tärkeitä hyvän vastustuskyvyn kannalta
 • Alipainoiselle hevoselle
  Vitalbix Linseed Oil + vitamin-E sisältää runsaasti hyviä kaloreita
 • Raskasta työtä tekeville hevosille
  Vitalbix Linseed Oil + vitamin-E vapauttaa hitaasti energiaa ja parantaa urheiluhevosen suorituskykyä
 • Kiillottomaan, hilseilevään ja katkeilevaan karvaan

Lisää Vitalbix NutriMash ruokavalioon:

 • Alipainoiselle hevoselle
  Vitalbix NutriMash auttaa hevosta pysymään sopivan painoisena
 • Suolisto-ongelmiin
  Vitalbix NutriMash sisältää runsaasti prebioottisia kuituja ja stimuloi terveellistä suoliston toimintaa
 • Lisää vastustuskykyä
 • Nopeampi palautuminen rasituksen jälkeen
 • Palkkiona suorituksesta
  Vitalbix NutriMash on erittäin maukas ja todellinen herkku!
 • Mashin sekaan on helppo sekoittaa elektrolyytteja harjoittelun jälkeen
Tasapainoinen ruokinta

1. Vitalbix 2. Heinä 3. Laidun