Miten pidät hevosesi kunnossa? Ruoki hevostasi tavalla, joka sopii sen luonnolliseen ruokavalioon. Riittävä määrä kuituja, ei liikaa tärkkelystä ja sokereita, tasapainoisesti mineraaleja ja vitamiineja sekä hevosen energiantarpeisiin räätälöity energiapitoisuus.

Feed your horse like a horse ..

Hevosen ruuansulatus on suunniteltu käsittelemään pieniä määriä kuitupitoisia rehuja 24 tuntia vuorokaudessa. Terveellisen ruokavalion perustana on aina oltava riittävä määrä karkearehua tai säilörehua sekä mahdollisesti täydentävänä laidunruoho. Hevosen mahalaukku tuottaa jatkuvasti hapanta suolahappoa ja suolisto tarvitsee kuituja pysyäkseen aktiivisena. Jotta ruoansulatusongelmat, kuten mahahaava ja ähkyt, voitaisiin ehkäistä, on tärkeää varmistaa, että hevosella on saatavilla karkearehua vähintään 4-6 tunnin välein.

Vitamiinit ja mineraalit
Luonnossa hevosella on runsaasti erilaisia ​​ruohoja, kasveja ja yrttejä, joita hevonen syö saadakseen tarvittavat ravintoaineet.  Viljellyt laitumet ovat kuitenkin yksipuolisia kasvillisuuden kannalta ja maaperät ovat usein liian köyhiä, joten hevonen ei saa laitumelta kaikkia olennaisia ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja rasvahappoja. Keskeisten ravintoaineiden puute tai epätasapaino voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa suuresti hevosen yleiseen terveyteen. Vitalbixin tuotteilla voit täydentää näitä välttämättömiä ravintoaineita luonnollisella ja vastuullisella tavalla.

Tavallisissa väkirehuvalmisteissa suositeltu käyttöannos päivässä on usein noin 2,5-3 kg. Kuitenkin monet hevoset syövät paljon vähemmän kuin suositellun päivittäisen käyttöannoksen, koska ne saavat muuten liikaa energiaa tai lihovat. Jos hevonen saa väkirehuja vähemmän kuin suositellun päiväannoksen, se saattaa menettää tärkeitä ravinteita. Erityisesti alkuperäisroduissa tämä on yleinen ongelma. Vitalbix-tuotteet ovat tasapainoitetumpia kuin tavalliset rehut, minkä ansiosta niitä voidaan syöttää pienempinä annoksina. Näin voimme välttyä ravinteiden puutoksilta.

Vähemmän tärkkelystä ja sokeria
Tavalliset väkirehut, kuten täysrehut ja myslit, koostuvat pääasiassa viljasta ja sisältävät suuria määriä nopeasti sulavia hiilihydraatteja, kuten tärkkelystä ja sokereita. Kun hevoset saavat ruokavaliossaan liikaa tärkkelystä, ohutsuolen entsyymit eivät pysty sulattamaan niitä riittävästi. Sulamatta jääneet tärkkelykset ajautuvat paksusuoleen,  jossa bakteerikannan toiminta häiriintyy. Suoliston häiriintynyt bakteerikanta voi aiheuttaa tulehdusreaktion, joka johtaa kaviokuumeeseen. Rehujen suuri sokeripitoisuus saattaa aiheuttaa aineenvaihduntaongelmia. Kaikissa Vitalbix-tuotteissa on alhainen tärkkelys- ja sokeripitoisuus, mikä auttaa ehkäisemään terveysongelmia. Tuotteilla voidaan turvallisesti ruokkia hevosia, joilla on aineenvaidunta- tai ruoansulatusongelmia.

Syötä tarpeisiin
Terveen ja elinvoimaisen hevosen kannalta on tärkeää ruokkia hevosta sen energian tarpeen mukaan. Alkuperäisrotuiset hevoset (esim. Suomenhevoset, Islanninhevoset, Shetlanninponit jne.) ovat yleensä tehokkaampia hyödyntämään rehuista saamaansa energiaa kuin lämminveriset hevoset. Urheiluhevosella on suurempi energiantarve kuin kevyellä työllä olevalla hevosella. Monet hevoset saavat ruokaa enemmän kuin niiden todellinen energiantarve olisi ja tästä syystä hevosilla esiintyy ylipainoa sekä aineenvaihdunnan ongelmia.

Ruoki hevostasi terveellisesti käyttäen Vitalbixia!

Haluatko saada henkilökohtaisia ​​neuvoja? Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@vitalbix.fi . Autamme sinua mielellämme!